Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Segíthetsz magadon immunrendszer erősítéssel?

Segíthetsz magadon immunrendszer erősítéssel?

Három aktuális amerikai kutatás a vörösborról és a szőlőmagról
Rövid cikk arról, hogy bármennyire is ismeretlenek egy hétköznapi embernek a vírusok, azért tehet valamit!

(a borász Demeter Csaba tollából)

Három aktuális amerikai kutatás a vörösborról és a szőlőmagról
Rövid cikk arról, hogy bármennyire is ismeretlenek egy hétköznapi embernek a vírusok, azért tehet valamit!

(a borász Demeter Csaba tollából)

Az Indipendence Day 1996-ban brutális bevételhez juttatta a mozikat egy olyan sztorival, hogy egy ismeretlen faj jelent meg a Földön és fenyegette az emberiséget. Aztán bármilyen kilátástalan is volt a helyzet a leleményes kis földlakók csak megoldották a „kérdést” elzavartuk a veszélyes betolakodókat és élünk azóta is boldogan, mint hal a vízben.

Most hasonló történik velünk!

Fenyegetően megjelent a koronavírus, amiről már ugyan tudtuk, hogy létezik, de most egy új „gonosz” mutációja terjed-terjedt, amit egyelőre nem-vagy csak alig tudnak-tudunk megállítani. Ugyan nem látványos annyira, de ugyan olyan veszélyes, mint a betolakodó földönkívüliek 1996-ban, de természetesen mindenki aggódik a szeretteiért főleg, ha gyerek vagy idős is van köztük.

Mit tehet ilyenkor az ember???

Az orvosok gyógyítanak! A kutatók keresik az ellenszert! 

A borásznak pedig eszébe jut, hogy HOPPÁ van valami a hordójában, ami akár megelőző szer is lehet. Bizonyos kutatások szerint csökkenti a vírusok fertőző erejét, csökkenti a szaporodását, vannak vírusok, amiknek a számát is csökkenti. Egy biztos ez egyik legjobb immunrendszer erősítő szer!

Ez nem más, mint a vörösbor és az egyik fő összetevőjei a polifenolok, és közül is a legfontosabb a resveratrol! 

Mi az a resveratrol:
(Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676993/ )

I.Egy erős polifenolos vegyület, amelyet széles körben vizsgálnak a vírusfertőzések enyhítésében in vitro és in vivo egyaránt

II. (RSV) egy természetben előforduló polifeno - sztilbén, amelyet főleg erjesztett szőlőben, eperfa, vörösborban és földimogyoróban találnak.

Természetesen a vörösbor csak a léleknek gyógyszer és nem védőoltás a vírusok ellen, azért biztosan nem céltalanul kutatják ennyire!

Íme a három kutatás aniből csak az esszenciáját helyeztem be ide, viszont a forrás megnevezésnél megtalálható az egész kutatás, érdemes olvasgatni elgondolkodtató...

A resveratrol antivirális hatása emberi és állati vírusok ellen

(Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676993/ )
A vörösbor-fogyasztás hozzájárulása az emberi egészség védelméhez

(forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6099584/)

A bor polifenoljai, különösen a resveratrol, az antocianinok és a katechinek a leghatékonyabbak a bor antioxidánsai között. A resveratrol a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében aktív, mivel semlegesíti a szabad oxigéngyököket és a reaktív nitrogéngyököket; behatol a vér-agy gáton, és így védi az agyat és az idegsejteket. Ezenkívül csökkenti a vérlemezke-aggregációt, és így ellensúlyozza a vérrögök vagy trombusok kialakulását. Ennek a felülvizsgálatnak a célja a jelenlegi eredmények összefoglalása a borfogyasztásnak az emberi szervek működésére, a krónikus betegségekre és a szív- és érrendszeri károsodások csökkentésére gyakorolt ​​pozitív hatásáról.

A vörösbor-fogyasztás hatása a szív- és érrendszeri egészségre.

(forrás:https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28521683&prev=search )

EREDMÉNYEK: 

A vörösbor bevitel és a CV kockázata közötti J-alakú kapcsolat epidemiológiai és mechanikus bizonyítéka tovább alátámasztotta a "francia paradoxont". Felfedezték a vörösbor specifikus összetevőit mind in vitro, mind állati modellekben. A polifenolok és különösen a resveratrol nagyrészt az antioxidáns tulajdonságok révén hozzájárulnak a CV megelőzéséhez.