Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az ár, a márka és a hangulat a legfontosabb

Az ár, a márka és a hangulat a legfontosabb

Minden hallgató részére elérhető a borismereti kurzus

A budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak körében végzett felmérése szerint az ár, a márka és a hangulat befolyásolja borválasztásukat. Állítólag nem foglalkoztatja őket a bor ismertsége, évjárata vagy származási helye, ellenben az ital ára, a hangulat és alkalom a szűk keresztmetszet a vásárlás során. Nagyrészt ezt a trendet mutatta a külföldi diákság tekintetében is a felmérés, bár ők azért a nedű ismertségét fontosnak tartották. Érdekes viszont, hogy a jövő értelmiségét nem befolyásolják döntésükben a tesztek, értékelések vagy az ajánlások. Nagyrészt 1000-2000.-Ft között szerzik be a palackozott borokat, csak minden tizedik válaszadó szánt 3000-4000.-Forintot a magasabb minőségért.
Érdekességként kell megemlítenünk azt, hogy az egyetem minden hallgatója részére elérhetővé teszi a középszintű bor és párlatismereti kurzust, ahol megismerkedhetnek a fiatalok a bortrendekkel, szőlőfajtákkal, a borvidékekkel. Megismerhetik az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található kifejezéseket, terítéken lesznek a borpárlatok és likőrök is.

A Metropolitan Egyetem részére női borászok több mint harminc borkülönlegességet választottak, majd szakértő zsűri segítségével ebből egy , mégpedig Laposa 4 Hegy, 2016-os Olaszrizlingje lett az intézmény protokollbora.