+36209444745
Hárslevelű 50% - Chardonnay 34% - Olaszrizling 8% - Pinot gris 8%
Testes, érlelt fehérbor, száraz, 0,75 L
Borvidék: Eger
Alk.: 13 % v/v%
Maradék cukortartalom 2.3 g/l
Savtartalom 5.7 g/l
Borkészítés: reduktív és fahordós erjesztés, fahordós és tartályos érlelés 1-1,5 év
100 % kézi szőlőművelés
100% kézi szüret
Illat: aszalt sárgabarack, ásványos jegyek, egres
Íz: körte, hársméz, bodza
Fogyasztási hőmérséklet: 12 - 14 c’
Ételpárosítás: mediterrán konyha, sajtok
2002 volt az első év, amikor Eger Csillaga nevű bort készítettem. Azóta mondom folyamatosan, hogy egy az Egri borvidéken fehér cuvée-ban kell gondolkodni.
Törekvéseim célba értek, hiszen 2010-ben megszületett a közös egri fehérbor márka, az Egri Csillag.
Minden borászat saját elképzelés szerint készíti saját cuvée-jét, meghatározott alapelvek szerint. Mi a classik Csillagunkkal a közepesen testes –testes stílust szerettük volna bemutatni, amit szigorú terméskorlátozással alapozunk meg a szőlő ültetvényben, majd fahordós érleléssel adjuk meg a trópusi gyümölcsös ízvilágot. A Csillaggal 2012-ben aranyérmet, 2014-ben ezüstérmet nyertünk a Bordeaux-i borversenyen.