Egri Bikavér SELECTION 2020 Ez a bor egy valódi mestermunka, mely a Kékfrankos gazdag gyümölcsösségét, a Cabernet Franc fűszerességét, a Menoir bódító illatjegyeit és a Turán mély, komplex karakterét egyesíti. Az új tölgyfahordóban való hosszú érlelés pedig egy különleges, érett borélményt kínál.
(Kékfrankos 58% – Cabernet Franc 15% – Menoir 15% – Turán 12%)
Illatában: Gazdag, mély illatú bor, ahol az áfonya, az érett eper és az aszalt szilva jegyei keverednek, melyeket a tölgyfa finom, fűszeres hatása tesz még komplexebbé.
Ízében: Az aszalt szilva, a szegfűszeg és az érett eper kombinációja olyan harmóniát alkot, ami egyszerre gazdag és elegáns. A bor hosszan, testes lecsengéssel zárul, egy valódi élmény minden kortyban.
Fogyasztási hőmérséklet: 18 °C
Borkészítés: Kézi szüret, nyíltkádas erjesztés kézi csömöszöléssel, új tölgyfahordós érlelés 2–2,5 év
Alkohol: 13% v/v
Maradék cukor: 2,1 g/l
Fogyasztási hőmérséklet: 18 °C
Ételpárosítás: Kiválóan illik vörös húsokhoz, magyar konyhához vagy füstölt sajtokhoz.
Borvidék: Eger
"A Selection története: A Selection név számomra mindig egy kicsit személyes rituálét jelent – minden évben végigkóstolom az összes Bikavér alapbort a hordókban, és ilyenkor akár 50-100 tételt is megízlelek. Minden korty egy új történetet mesél, de csak a legkiemelkedőbbek kerülnek a végső válogatásba, amelyekből egy igazi csúcsbikavér születik. A Selection mindig az évek munkaóráinak, a szőlő és a természet tiszteletének eredménye: gazdag, érlelt, szilvabefőtt illatú és érett szilvalekvár ízű bor, amely az idei évben is úgy ragyog, mint a legszebb pillanatok, amiket közösen éltünk meg a szőlőben."
Demeter Csaba