+36209444745
Kékfrankos 58% - Menoir 19% - Merlot 15% - Turán 8%
Gyümölcsös , fűszeres, testes, száraz vörösbor, 0,75 L
Borvidék: Eger
Alk.: 14 % v/v%
Maradék cukortartalom 1.1 g/l
Savtartalom 5.6 g/l
Borkészítés: Tartályos erjesztés kézi csömöszöléssel, fahordós érlelés 2 – 2,5 év
100 % kézi szőlőművelés
100% kézi szüret
Illat: cseresznye, csokoládé, málna
Íz: aszalványok, feketeribizli, narancshéj
Fogyasztási hőmérséklet: 16 -18 c’
Ételpárosítás: vadak, magyar konyha
A legtöbbet „babusgatott” borunk. „Ezer” féle Bikavért készítettem már életemben! Minden évben kísérletezünk, hogyan lehetne még jobb Eger leghíresebb, meghatározó bora. Mindig kicsit másképp műveljük a szőlőt, minden évben másképpen érleljük őt a fahordóban, minden évben másképp házasítjuk - aminek az eredménye, hogy most meggybefőttre és meggylekvárra hasonlít a legjobban. Mindig keresem ezt az ízt, amit a mai napig a számban érzek, amit még Nagypapám mutatott meg nekem - egy 1972-es Egri Bikavérét. Álmom, hogy egyszer én is egy olyan jó bort tudjak készíteni.