Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ajándékozz bort! Nem csak az ínyencek örülnek neki!

A kulináris élmények mindannyiunk szívéhez közel állnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy jól megválasztott bor ajándékba is ideális választásnak bizonyul. Mielőtt azt gondolnád, hogy horror összegeket kell majd a területen elköltened, érdemes tudnod, hogy elérhető árkategóriában is ízletes és minőségi nedűk kaphatóak. A lényeg az, hogy olyan borászat weboldaláról válassz, mely garantáltan magas színvonalat biztosít.

Borválasztás nőknek: a könnyű roséktól az édes nedűkig

A borválasztás nem feltétlenül kell, hogy személyre szóljon, azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy milyen korosztálynak, nemnek kívánunk bort ajándékba adni. Míg a nők elsősorban a könnyed fehérborokat és a rosékat részesítik előnyben, addig az idősebb hölgyek már inkább a kifejezetten édes nedűket kedvelik.

A férfiak számára a száraz bor a befutó, de ha biztosan tudod, hogy az édeset szereti a megajándékozandó személy, akkor természetesen ez utóbbi. A vörösborokat általában az idősebb korosztály részesíti előnyben, de mint oly sok minden másban, így ebben sem lehetséges egyértelmű szabály felállítása. Ahányan vagyunk, annyiféleképp viszonyulunk a borokhoz, s ízlésünk is ennek megfelelően alakul.

 

Bort borszakértőnek?

A leginkább nehéz helyzetben talán akkor találhatjuk magunkat, ha egy igazi borrajongónak szeretnénk valami izgalmasat ajándékozni. A minőségre legalább úgy érdemes hangsúlyt helyezni, mint arra, hogy milyen karakterjegyekkel rendelkezik a választott nedű. A fahordós érlelés bátran szóba jöhet, ugyanis a hozzáértők rendszerint nyitottak a sajátos ízvilág irányába.

 

Ne feledkezz meg a csomagolásról!

A körítés ezúttal sem maradhat el. A hagyományos bortasakok bizonyulnak a leginkább egyszerű opciónak, és ha sietsz, akkor ezekkel tényleg nem lőhetsz mellé. Mivel azonban ajándékozásról van szó, ezért célszerű a személyes jelleget is kicsit belecsempészni a dologba. Az ajándékkártya mellett az újrahasznosított papírcsomagolás, a natúr kötöző madzagban rejlő rusztikus báj egyaránt megállják a helyüket.